menuMENU    UK Free TV logo Archive (2002-)

 

 

Click to see updates

All posts by Simon

Below are all of Simon's postings, with the most recent are at the bottom of the page.

S
Feedback | Feedback
Sunday 2 October 2011 9:00PM

I hope you can help, as this problem is getting seriously on my nerves.

I live in Wales, on the border, with my elderly parents. We get our Digital Freeview signal from the Wrekin transmitter (I believe), so get West Midlands TV, not Welsh. I use an indoor aerial and get a perfectly good signal. My parents use a roof top aerial and up until recently had no problems.

When the Wrekin did some transmitter work last week, we both lost the signal for a time, before it was restored. I have a Humax digibox, and all channels came back within 24 hours after I had reset it a couple of times (in the way described on this site).

The problem however is that my parents - using a cheaper SEG digibox - cannot get any of the channels carried on C41. ITV3, 5USA, 5* - which are unfortunately my father's favourites!

I have repeatedly retuned their box. I have tried manual resetting. I have tried different boxes.

Nothing. The signal information for C41 claims it has no signal on their box - and yet I register a 75% signal power on my digibox, and near 100% quality.

I am mystified. Any ideas?

link to this comment
GB
S
Feedback | Feedback
Monday 3 October 2011 11:15AM

Thanks, had look at this - but it doesn't help. We have long had Welsh channels listed as 800 numbers, and they have never worked - this has not changed (picture quality being awful, freezing, so on).

None of the missing C41 channels have moved there. I checked originally in case they moved somewhere else on the channel list when they first disappeared.

Thanks anyway.

link to this comment
GB